Gryllus Dorka

Gryllus Dorka 1972-ben született. A Színház- és Filmmûvészeti Fôiskolán diplomázott 1998-ban, ezután 5 évig volt a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja. 2004 óta él Budapest mellett Berlinben is, ahol több német sorozatban, mozi- és tévéfilmben szerepelt, többek között a Soul Kitchen-ben és az Irina Palm címû filmben. A Dallas Pashamende c. filmben nyújtott alakításáért több nemzetközi díj mellett megkapta a Berlini Filmfesztivál Shooting Star-díját. Legutóbbi filmje a Szász Attila rendezte Félvilág. Alakítását a Nashville Filmfesztiválon a legjobb színésznônek járó díjjal is jutalmazták.

Doug Kass

Író-rendezô-producer, akinek munkái megjelentek a SHOWTIME, a BBC és a NICKELODEON mûsorán is. Számos Los Angeles-i és New York-i cégnek dolgozik forgatókönyvíróként. Díjnyertes reklámrendezôként spotokat készített televízióknak és webes felhasználásra is. Dokumentumfilmjeivel rendezôként és operatôrként bejárta a világot. Legutóbbi munkája, az Emptying The Skies számos díjat nyert, és nemzetközi forgalmazásra is került.

Margarete Moser

Margarete Moser: Filozófiát, drámát és művészettörténetet tanult a Bécsi Egyetemen és a Freie Universität Berlinen. 1982-től 1991-ig megbízott vágóként dolgozott az Austrian Broadcasting Corporation-nek, az ORF-nek. Szabadúszó újságíróként írott sajtónak, rádióállomásoknak és televíziós közvetítéseknek is dolgozott. 1991-től kezdve számos ismert gyártócégnél dolgozott, mint produkciós menedzser. Legfontosabb projektje az ausztriai filmkészítés támogatása és a szükséges erőforrások biztosítása és szétosztása az ausztriai filmkészítők között.

Vecsei Miklós Hasi

Gimnáziumi éveiben a Máltai Szeretetszolgálat önkéntese volt, majd Színmûvészként végzett az Színház- És Filmmûvészeti Egyetemen. 2015-tôl a Vígszínház Társulatának tagja. Színpadi szerepei mellett ír, fordít és rendez. Legfontosabb érdeklôdési köre a Szakrális színház.

László Sára

A Campfilm Kft. társalapítója, producere és a cég több projektjének társszerzôje. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi partnerrel együttmûködve készítette filmjeit: Médiatanács-Mecenatúra, Magyar Nemzeti Filmalap, HBO Europe, ARTE France, RTS, Jba Production (FR), Novak Prod (BE) etc). A Campfilm projektjeinek fejlesztése során több dokumentumfilmes képzésen vett részt (Ex Oriente Film, Eurodoc, Nipkow Programme), a European Documentary Network (EDN) tagja.

Senhofer Tünde

Tünde Senhofer Budapesten született, ám Bécsben nőtt fel. 2005-ben kezdett a filmiparban dolgozni és a FRENSEHFONDS AUSTRIA-t támogatni. Az alapítvány az ausztriai filmipar televíziós minőségét és kapacitását igyekszik növelni és támogatni, illetve a kulturális környezet megerősítéséért dolgozik. Senhofer jelenleg a szervezeti menedzsmentért, statisztikáért, pénzügyekért, projektekért és azok felügyeletéért felel.

Takács András és Cseke Eszter

Cseke Eszter és S. Takács András a nemzetközileg is elismert On The Spot alkotói. Diktátorok gyermekeirôl szóló tv-sorozatukat több mint 100 országban vetítették. Munkájukat számtalan díjjal jutalmazták, itthon Prima Primissima és Pulitzer-emlékdíjat kaptak, gázai filmjük az 53. Monte Carlói Televíziós Fesztiválon Arany Nimfát nyert, az 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztival televíziós versenyében Arany Plakettet, míg burmai riportjukért az Európa Tanács Sajtószabadság-díját vehették át Strasbourgban.

Scherer Péter

1961-ben született Ajkán. Alapító és társulati tagja volt az Arvisura Színházi Társulatnak,1997 óta a Bárka Színháznak, 2002-tôl a Krétakör Színháznak színésze. 1995-ben megkapta a Színikritikusok Díját és a Fôvárosi Önkormányzat: legjobb férfi alakítás Díját is. 2009-ben Jászai Mari Díjat kapott. Több mint 40 nagyjátékfilmben szerepelt:Jancsó Miklós-Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, Kontroll, Made in Hungária, Argó. Jelenleg több darabban is játszik: Don Quijote, Klamm háborúja, Márió és a varázsló...Mellette a Thália Színházban klassen zimmer elôadásokat tart.

Radovan Sibrt

Cseh rendezô és producer, társ-alapítója a PINK gyártócégnek. 2012-ben debütált a The Prison of Art c. munkájával a JIHLAVA IDFF-en, On Decency címû filmjét pedig Koutecky-díjra nevezték. Sibrt gyártotta az Enkel és a Das Wandernde Stemlein c. rövidfilmeket. 2013-ban készítette Byeway c. dokumentumfilmjét, 2014-ben pedig „feltörekvô” producernek választották a Jihlava IDFF-en. Nemrégiben részt vett egy koprodukcióban A. Blec-kel, a Cinema, Mon Amour c. film készítése során.

Simone Baumann

Simone Baumann filmproducerként dolgozik több mint 20 éve, és számos dokumentumfilmet és játékfilmet készített. Jelenleg a Saxonia Entertainment dokumentumfilm részlegének vezetôje. Simone tapasztalt koproducer, és Európa egyik vezetô szaktekintélye Oroszország, a régi keleti blokk és ezek audiovizuális piacának tekintetében. 2005 óta a GERMAN FILMS kelet-európai képviselôjeként dolgozik, továbbá alapítója az Orosz-Német Filmakadémiának.

Lakner Zoltán

Lakner Zoltán (1975), politológia és szociálpolitikus szakokon végzett, politikai elemzôként és tanácsadóként dolgozik, az ELTE és a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem oktatója, a 168 Óra és a Népszabadság állandó szerzôje, könyveket ír a jelenkor magyar politikai életérôl. Budapesten él.

Veiszer Alinda

Veiszer Alinda televíziós pályafutását Az Este c. mûsor riportereként kezdte, majd egyre nagyobb szerepeket kapott. Neve a Záróra c. sorozatával lett ismert, melyben több száz mûvészt és tudóst bemutatott. Munkáját díjakkal jutalmazták, ezek közül kiemelkedik a Príma Primissima. Folyamatosan vezet beszélgetéseket szerte az országban, rendszeres kérdezô a Katona József Színházban és az Ördögkatlan Fesztiválon, ill. közremûködô a Nôk Lapja Évszakokban. 2015 óta a megújult Hírtv-n vezeti az Alinda c. mûsort, melyben naponta foglalkozik a magyar kultúra és közélet aktuális kérdéseivel.

Muhi András

Muhi András az ELTE-n diplomázott 1980-ban, 2000-ben megalapította az Inforg Stúdiót melynek producereként az elmúlt években 25 játékfilmet, 100 kisfilmet, 80 dokumentumfilmet és 15 animációs filmet készített. A Stúdió meghatározó mûhelye a kortárs magyar filmnek. Ezek közül számos film gyakori résztvevôje és nyertese volt a legrangosabb nemzetközi filmfesztiváloknak.

Hegedûs D. Géza

Színész, rendezô, egyetemi tanár. Több évtizede a magyar film-, televízió- és színházmûvészet, valamint a professzionális színészképzés meghatározó személyisége. A Budapesti Színház- és Filmmûvészeti Egyetem általános rektorhelyettese.

Helle Faber

Helle Faber 2001-ben diplomázott újságíróként, 2003 óta producer, és a made in copenhagen dán cég alapítója. Számos nemzetközileg elismert dokumentumfilmet készített, köztük a díjnyertes Motleys’ Law-t, a Warriors from the North-t, a Putin’s Kiss-t, a Dark Side of Chocolate-et és az Enemies of Happiness-t. A cég számos díjat nyert az IDFA-n, a Sundance Filmfesztiválon, a Hotdocs-on, a Berlini Filmfesten és a DOC NYC-n.

Sonia Otto

Sonia Otto a berlini kulturális- és a sevillai audiovizuális média tanulmányait követôen kezdett el producerként dolgozni az INDI FILM berlini irodájában, ahol kreatív dokumentumfilmek fejlesztésében és készítésében mûködött közre. Számos díjnyertes filmje közül a legfontosabbak: BASTION OF SIN, 2008 (Golden Dove - Dok Leipzig ), NEUKÖLLN UNLIMITED, 2010 (Chrystal Bear - Berlinale, Long List German Film Award), Land in Sight, 2013 (Goethe Institute díja- DOK Leipzig) CALIFORNIA CITY, 2014 (Long List German Film Award) és DEMOCRACY, 2015 (Short List German Film Award)

Dér Asia

Dér Asia Szlovákiában született, Budapesten nôtt fel. Miután lediplomázott a Pázmány Péter Egyetem Filmesztétika és Médiatudomány szakán, dokumentumfilm rendezést tanult a nemzetközi DocNomads mesterképzésén. Rövidfilmjeit számos európai és dél-amerikai fesztiválon vetítették. Levelek anyámtól címû filmje jelölve volt a legjobb rövidfilmre a Magyar Filmhéten. Tagja a Match Frame Productions kollektívának.

Osváth Gábor

Osváth Gábor 1985-ben született. A Színház- és Filmmûvészeti Egyetem elvégzése után alapította produkciós cégét, a Filmfabriq-ot. Elsôsorban rövidfilmeket, reklámokat és dokumentumfilmeket jegyez, mint például az idén ôsszel debütáló Mi ez a cirkusz? címût. Társtulajdonosa a Boddah nevû cégnek is, amely többek között a Balaton Methodot, a tavalyi év legsikeresebb hazai dokumentumfilmjét készítette. Idén két sikeres animációs filmben is közremûködött: Bucsi Réka LOVE-ja Berlinben, míg Tóth Luca Superbiája a Cannes-i Kritikusok Hetén debütált. Gábort beválasztották az Emerging Producers program 2016-os osztályába.

Pogány Judit

Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes mûvész, 1944-ben született. Ötvenegy éve van a pályán, ennek nagy részét a Kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte, jelenleg az Örkény Színház tagja, hat színháznál 14 produkcióban játszik. Werner Schwáb Elnöknôk c. darabjában Erna, Örkény Macskajátékában Orbánné és Vajda István Pedig én jó anya voltam c. dokumentum drámája, melyet egyedül játszik. Több mint 190 színházi és 80 feletti filmes munkáira számos díjat kapott. Legfontosabb munkái a Tarr Béla Panelkapcsolat és Michael Hanecke Lázadás címû filmjei.

Maria Wischnewski

1976-ban született Kelet-Berlinben, késôbb pedig kulturális tudományokat tanult az Európai Viadrina Egyetemen, illetve Lengyelországban és Oroszországban is. Egészen fiatal korától kezdve rajong a dokumentumfilmekért. Dolgozott fordítóként, kurátorként és számos filmfesztiválon is. 2007 óta producere, írója és rendezôje díjnyertes, kulturális és történelmi szempontból jelentôs dokumentumfilmeknek. 2016-ban megalapította a KOBERSTAIN FILM-et, amely dokumentumfilmeket gyárt és berlini kulturális eseményeket szervez.

Vanja Jambrovic

Vanja Jambrovic 1980-ban született Zágrábban. 2005-ben szerzett diplomát filozófiából és összehasonlító irodalomból, ezután pedig filmkészítésbôl a Drámai Mûvészetek Akadémiáján. 2009 óta a Restartnak dolgozik producerként, ahol ô az egyik fô képviselô producer. A Restart a dokumentum- és a játékfilmipar minden területével foglalkozik, beleértve a professzionális filmgyártást is. Vanja számos profi workshop-on részt vett projektjeivel: EAVE (2015), Producer on the move (Cannes, 2014), Berlinale Talent Campus (Berlin, 2013) Eurodoc (Franciaország, 2010).