Story Bridge Budapest 2. 

– ötletbörze filmeseknek izgalmas és húsbavágó történetekkel a mai Magyarországról – 

A BIDF 2019 idén is folytatja szakmai programját, amelyhez hasonló kezdeményezés még nem volt Magyarországon:

STORY BRIDGE BUDAPEST 2019

A SBB : ezüst tálcán kínálja a filmes szakmának a témákat.

A SBB : HÍD, amelynek  célja, hogy a filmkészítőket olyan szakemberekkel, érintettekkel kösse össze, akik konkrét történetekkel a zsebükben érkeznek, mert munkájuk, személyes kapcsolataik révén közel vannak olyan meglepő, drámai, és rendkívül aktuális emberi sorstörténetekhez, amelyek nélkülük nem érnék el a nyilvánosságot, ők viszont szívesen megosztják a hallgatósággal.

A SBB minden története különleges, izgalmas, tanulságos, megdöbbentő, cselekvésre késztető, amelyről érdemes lenne akár dokumentum-, akár játékfilmet készíteni. Idén még több aktuális történettel találkozhatnak majd a résztvevők, amiken keresztül megismerhetik napjaink valódi hőseit.

Bár azt mondjuk, hogy a témák az utcán hevernek, mégis nehéz akár egy „ügyhöz”, akár feltételezett szereplőjéhez közel kerülni, megtalálni azt a karaktert, aki vállalja, hogy a dokumentumfilmesek hosszan kövessék életét. A SBB esetében más a helyzet: Minden egyes, a fórumon szereplő történet “forgatásra” kész.

A SBB meghívott előadóinak történetei általános emberi tartalmakat hordoznak, elgondolkoztatnak, tanulságul szolgálnak, fontos társadalmi, szociológiai, politikai, és egyéb kérdésekről beszélnek. Az eseményen a filmkészítőknek lehetősége lesz kérdezni, akár magától a történet szereplőjétől személyesen is.

Innentől pedig már csak a filmeseken múlik, hogy „lecsapnak-e” egy témára. A SBB ebben próbál nekik segíteni.

A SBB 2019 a Norvég Alap támogatásával és közreműködésével valósul meg.

 

Részvételi szándékodat kérlek jelezd a storybridgebudapest@gmail.com email címen.