STORY BRIDGE BUDAPEST 2020

SZTORIEXPO tartalomgyártóknak, akik hiteles és személyes történeteket keresnek;

KATALIZÁTOR, amely valódi társadalmi változást generálhat;

FÓRUM a nyilvánosság eléréséhez a velünk élő hősök és civilek számára.

Az Story Bridge Budapest feladata hatékony kommunikációt igénylő civilek és témát kereső filmesek kölcsönös érdekek mentén történő összetalálkozását segíteni, gyümölcsöző együttműködését támogatni, végigkísérni.

PROGRAM

Story Bridge Budapest ötletbörze filmkészítőknek | 2020.01.31. 10:00 – 16.00

💡 Regisztráció: TOVÁBB
💡 Helyszín: Cinema City Aréna | Terem: 13
💡 Facebook-esemény: SBB 2020 – ÖTLETBÖRZE

Storytellers’ Evening civilek és filmesek bulija | 2020.01.31. 19:00

A frissen megalakult MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete) és a STORY BRIDGE BUDAPEST közös estje.

💡 Regisztráció: TOVÁBB
💡 Helyszín: Prezi HQ | Budapest, Nagymező u. 54-56.
💡 Facebook-esemény: SBB 2020

KIK HOZZÁK A TÖRTÉNETEKET?

A Story Bridge Budapest első állomása egy kétnapos esemény, amelyen az előadók (civil szervezetek képviselői, aktivisták, pszichológusok, terapeuták, tehetséggondozók, gazdasági szakértők, környezetvédelmi szakemberek, sportolók és érintett átlagemberek) konkrét, hozzáférhető, azonnal megvalósítható történeteket mondanak el, amelyek meglepőek, drámaiak és aktuálisak, ezért alkalmasak arra, hogy továbbfejlesztve nagyobb nyilvánosság elé kerüljenek. A sztorik középpontjában olyan témák állnak, mint – a teljesség igénye nélkül – az oktatás, esélyegyenlőség, korrupció, társadalmi párbeszéd, bűnüldözés, szegénység, civil társadalom, természetvédelem, szólásszabadság, jogbiztonság. A résztvevő történetek forgatásra készek: az előadók motiváltak és hajlandóak kamera elé állni, vagy rendelkeznek a megfelelő kapcsolatokkal és szakértelemmel az általuk előadott téma kapcsán.

KIKNEK SZÓL?

A Story Bridge Budapest egyedülálló alkalom a közönségben ülő a játék- és dokumentumfilm-készítőknek, televíziós szakembereknek, újságíróknak, diákoknak, hogy első kézből találkozzanak különleges, izgalmas, tanulságos, megdöbbentő, cselekvésre késztető történetekkel, és elkezdjék azokat kidolgozni a saját műfajaik szerint. A Story Bridge Budapest ezen kívül szeretné megszólítani a társadalomtudatos, tenni vágyó érdeklődőket is.

MIK A CÉLOK?

Hatékonyan hozzájárulni az igényes és hiteles tartalmak gyártásához, melyek kézzelfogható, személyes, emberi történeteken keresztül mutatják be a civil társadalom működését és céljait. A SBB meg kívánja erősíteni pozícióját, mint a civil szervezetek és aktivisták, alulról jövő kezdeményezések fóruma a nyilvánosság hatékony eléréséhez, kapcsolatépítéshez, hatékonyságuk növeléséhez.

STORY BRIDGE A JÖVŐBEN

A Story Bridge hosszútávú célja, hogy folyamatos platformot biztosítson a civilek és a filmesek hatékony összekapcsolódásának. Ehhez növekvő számú partnerünk adják a szakmai hátteret.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

A kiválasztott történetek egy 5 fős team hónapokon át tartó kutatásának eredményei. A színvonalat állandó partnereink garantálják. Az eseményen egy nemzetközi filmszakmai és filmes döntéshozókból álló panel is részt vesz, hogy segítsük a megvalósulás folyamatát: műsorszolgáltatók képviselői, producerek, forgalmazók, dokumentumfilmes szakemberek, akikkel fesztiválunk évek óta együtt dolgozik. Az előadók felkészítésében a Prezi nyújt szakmai segítséget.

TOVÁBBI PARTNEREINK: HBO, AMC, DokInkubator, LifeRay, Ökotárs Alapítvány, Tévelygőkért Alapítvány, Patent Egyesület, Kontúr Alapítvány, Bridge Budapest, UNICEF, Norvégia budapesti Nagykövetsége, stb.

Videó néhány tavalyi előadásról: SBB 2019
A Story Bridge az alábbi email címen egész évben várja a történeteket: storybridgebp@gmail.com
Friss hírekért, kapcsolódó eseményekért és információkért kövessétek a Story Bridge Facebook oldalát: SBB FACEBOOK OLDALA