Tuza-Ritter Bernadett

Függetlenfilmes rendező és vágó, a Színház és Filmművészeti Egyetem volt hallgatója. Szakterülete kreatív dokumentumfilmek és játékfilmek készítése. A HSE, a Magyar Filmakadémia és az Európai Filmakadémia tagja. Első egészestés dokumentumfilmje ‘Egy nő fogságban’ címmel bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A film közel 100 fesztiválon szerepelt és 34 díjat nyert. 2018-ban a legjobb 5 európai dokumentumfilm közé választották, majd 70+ televízió csatornán mutatták be világszerte.

Müller Péter Sziámi

Müller Péter Sziámi költő, filmrendező, dalszövegíró, előadó. 1980-ban alapította az URH együttest, később a Kontroll-Csoport, majd a Sziámi zenekart. Az elmúlt 6 évben a Müller Péter Sziámi And Friends zenekar szövegírója és énekes frontembere. 1993-ban megálmodta és Gerendai Károllyal megalkotta a mára többszörösen Európa legjobb nagyfesztiváljának választott Sziget fesztivált, amelynek mai napig kreatív igazgatója.

Nagy Gábor

Nagy Gábor a HVG vezető szerkesztője, a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett 1988-ban, nemzetközi kapcsolatok szakon. A Világgazdaságnál kezdett dolgozni, majd a Napi Gazdaság után 1993-ban igazolt át a HVG-hez. 1999 és 2003 között a lap New York-i tudósítójaként a politikai és a gazdasági eseményeken kívül írt kultúráról, s azon belül filmről is. Később a Világ rovat vezetője lett, majd vezető szerkesztő, aki továbbra is rendszeresen ír történelemről, filmekről.

Jukka-Pekka Laakso

Jukka-Pekka Laakso a Tampere Filmfesztivál fesztiváligazgatója. 2000 óta vesz részt a filmek kiválasztásában és a program összeállításában. Több mint 50 zsűrinek volt tagja különböző filmfesztiválokon, beleértve az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivált, a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált, a montreáli Festival du nouveau cinéma fesztivált és a mexikói Morelia Nemzetközi Filmfesztivált.
A Pirkanmaa Film Centre ügyvezető igazgatója is egyben, mely egy művészmozit üzemeltet és átfogóan együttműködik a médiaoktatással.
Az Európai Filmakadémia tagja.

Darko Nabakov

Darko Nabakov színész és művészettörténész, aki a makedóniai Szkopje városban él és dolgozik. 2017-ben szerezte meg a diplomáját a Szkopjei Színművészeti Akadémia drámai színészet szakán.
Az egyetem elvégzése után a brnói cseh Kulturális és Képzési Központban dolgozott, ahol gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozott színházi oktatóként. Nabakov a MakeDox Nemzetközi Fesztivál ügyvezető igazgatója, és az elmúlt hét évben aktívan részt vett a MakeDox egyesületben, ahol a kreatív dokumentumfilmek népszerűsítésére törekedett.

Péterfy Bori

Énekesnő-színésznő. A Pintér Béla Társulat, a Krétakör, majd a Nemzeti Színház tagja volt. Jelenleg szabadúszó, a Katona József és a Proton színházban, valamint az Átriumban játszik. A Poligamy és a Napszúrás c. filmekben nyújtott alakításáért a legjobb epizódalakítás díját kapta.
Zenei karrierje az Amorf ördögök nevű zenekarral indult majd a Péterfy Bori & Love Banddel folytatódott. 2007-ben a Hajolj bele a hajamba c. dallal országos ismertséget szereztek. Eddigi hat stúdióalbumot jelentettek meg.

Tina Leeb

Tina Leeb kreatív producerként és tanácsadóként, illetve saját vállalatával, a fasforward-val arra összpontosít, hogy a modern piac igényeinek megfelelően formálja a dokumentumfilmeket. Számos díjnyertes televíziós és mozis dokumentumfilmet készített, többek között a 10 Billion – What’s on Your Plate?, a Shalom Italia, és a MUHI – Generally Temporary című filmeket. 2000-ben casting ügynökként kezdte el pályafutását a Local Heroes-nál Lipcsében, majd létrehozta és ő irányította a lipcsei DOK fesztivál szponzorálását, később pedig ugyanitt ügyvezetői és produceri szerepet töltött be 2011-2017 között.

Litkai Gergely

Humorista, a Dumaszínház művészeti vezetője és egyik alapítója, aki a Comedy Central Magyarország csatorna elindulásakor főszerkesztőként dolgozott. A legfiatalabb Karinthy-gyűrű tulajdonos volt, amikor megkapta a Magyar Rádió elismerését. Fontos szerepet játszott a többszörös Golden Blog nyertes hircsarda.hu álhírportál elindításában, több sorozat írója és kreatív producere volt (Munkaügyek, Fapad). Ott volt az Esti Showder indulásánál íróként, ötletemberként és a Showder Klub első szerkesztőjeként.

Lakatos Márk

Lakatos Márk Magyarország legismertebb stylistja, munkájáért háromszor nyerte el az Év Stylistja díjat. Nemzetközi és hazai divateseményekről tudósító vlogger, aki gasztronómiai tevékenységgel és nemrég lifestyle-travel videókkal bővítette portfólióját. Jelmeztervezőként és show stylistként számos nemzetközi és hazai filmes, színházi és opera produkcióban dolgozott már. Az általa alapított Lakatos Márk Szalonban stílustanácsadással és stylistképzéssel foglalkozik.

Talal Derki

Talal Derki filmrendezőnek tanult Athénban, számos játékfilm gyártásánál dolgozott rendezőasszisztensként, illetve különféle arab televízió-műsoroknál tevékenykedett műsorkészítőként. Szabadúszó operatőrként dolgozott a CNN-nek és a Thomson Reutersnek. Rövidfilmjeit és egész estés dokumentumfilmjeit több különböző fesztiválon tüntették ki díjakkal. Egész estés dokumentumfilmje, a Return to Homs World Cinema zsűri nagydíjat kapott a 2014-es Sundance Filmfesztiválon. Tagja volt az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (IDFA) nemzetközi zsűrijének.

Péterfy-Novák Éva

Péterfy-Novák Éva 1961-ben született Diósgyőrben. Első regénye, az „Egyasszony” 2014-ben jelent meg nagy sikerrel, idén jelent meg a 10. kiadása. Tenki Réka a regényből készült színdarab főszereplőjeként 2016-ban elnyerte „Az év színésznője” címet. Péterfy-Novák Éva második könyve, „A rózsaszín ruha” (2017) novellákat tartalmaz. Férjével, Péterfy Gergellyel közös kínai utazásukról írták naplójukat „A panda ölelése” címmel 2018-ban. Második regénye, az „Apád előtt ne vetkőzz” 2019-ben jelent meg.

Jarmila Outratová

Jarmila Outratová 2013 óta tölti be a Ji.hlava Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szakmai irodájának vezetői pozícióját. A Ji.hlava szakmai programjában megtalálhatók a Feltörekvő Producerek – a tehetséges európai dokumentumfilm producerek felnövekő nemzedéke, a Ji.hlava Akadémia – egy képzési és inspiráló workshop, a Fesztivál Identitás – fórum a világ különböző tájáról származó fesztiválszervezőknek és programszervezőknek, ahol megoszthatják egymással a tapasztalataikat – valamint további szakmai események sokasága.

Feldmár András

Feldmár András pszichoterapeuta, 1974-ben megismerkedett R.D. Laing skót pszichiáterrel, a 60-as évek ellenkultúrájának nagy alakjával, akinek tanítványa és életre szóló barátja lett. 50 évnyi tapasztalata során Feldmár több mint 100.000 órát töltött páciensekkel. Magyarországon eddig 26 könyve jelent meg, nevét viseli a Feldmár Intézet Budapesten és Stuttgartban. A pszichedelikumok terápiás használatának kutatásaiban tanácsadóként és mentorként vesz részt, nemzetközi konferenciákon ad elő.

Török Ferenc

Balázs Béla díjas filmrendező, az Európai Filmakadémia tagja. 1971. április 23-án született Budapesten. Legismertebb filmjei: Moszkva tér (2001), Szezon (2004), Overnight, (2007), Isztambul (2011) és Senki szigete (2014). Az 1945 címet viselő legutóbbi filmjét a Berlinálén mutatták be 2017-ben. Azóta számos fesztiválon szerepelt és olyan jelentős díjakat tudhat magáénak, mint a jeruzsálemi nemzetközi filmfesztivál (Jerusalem IFF). Yad Vashem díja.

Fabrizio Grosoli

Fabrizio Grosoli filmkritikus, producer, fesztivál programszervező és dokumentumfilm szakértő. Nicoletta Romeoval közösen rendezi a Trieszt Filmfesztivált, valamint stratégiai tanácsadóként együttműködik az olasz filmterjesztő vállalattal, az I Wonder Pictures-vel. Ezen felül a milánói Visioni dal Mondo Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál művészeti igazgatója, és a bolognai Biografilm Fesztivál programszervezője.

Kis Hajni

Kis Hajni jelenleg első nagyjátékfilmjét készíti Külön Falka munkacímmel. Szép alak és Last Call c. kisfilmjei számos fesztiváldíjat hoztak el. Előbbi a Diák Oscar jelölésen túl több mint száz fesztivál meghívást kapott szerte a világban. Legutóbbi filmje, a Last Call 2018-ban megnyerte többek között a Szarajevói Filmfesztivál diákfilm versenyének fődíját, valamint az ARTE és az HBO is a műsorára tűzte. Legelső filmje, a 2.em. c. dokumentumfilm szintén látható volt szerte a világban.

Clémence Arrivé

Clémence Arrivé filmrendezést, esztétikát és filmelméletet tanult a párizsi Sorbonne Nouvelle Egyetemen. Számos különböző pozíció kipróbálása után nemrégiben csatlakozott a párizsi filmfesztivál, a Cinéma du Réel programszervező csapatához. Részt vesz a Critikat című online filmes folyóirat szerkesztésében, ezen kívül számos francia fesztiválnak is dolgozott már, beleértve a lussas-i Les Etats Généraux du film documentaire-t.

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt (1976. Kisvárda) színművész. Pályafutását a békéscsabai Jókai Színházban kezdte, 2000-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezt követően a Krétakör Színházban, majd a Nemzeti Színházban játszott. 2014 óta az Örkény István Színház tagja. Színházi szerepei mellett olyan nagy sikerű magyar filmekben volt látható, mint a Kontroll, a Szabadság, szerelem, A Viszkis, a Napszállta, vagy a Terápia című sorozat. Legutóbbi filmje, a Drakulics elvtárs 2019-ben került a magyar mozikba.

Dragomán György

Dragomán György 1973-ban született Marosvásárhelyen. 1988 óta él Magyarországon.
Író, műfordító. Könyvei több mint harminc nyelven jelentek meg. Legismertebb regényei: A
fehér király (2005), Máglya (2014).

Sugár Ágnes

A Klubrádió szerkesztője. 32 éve dolgozik az elektronikus médiában, ebből 25 évig volt televíziós műsorkészítő, elsősorban kulturális területen. A színház, a film világa és a portré beszélgetések műfaja áll hozzá a legközelebb. „Minden, ami emberi”. És mert a dolgok, vagyis a látszat mögött többnyire mégsem a dolgok vannak, a megismerés vágya ma is fontos útmutató számára. Hetedik éve a Klubrádió munkatársa, szerkesztőségvezető. Nagy állatbarát és elkötelezett buddhista.

Medvigy Gábor

Operatőr, Balázs Béla díjas, Érdemes művész. Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének. Dolgozott Tarr Bélával, Kamondi Zoltánnal, Janisch Attilával, Makk Károllyal, Maár Gyulával, Jeles Andrással és Lugossy Lászlóval. Tanított a BKF-en és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Jelenleg a Lumiere Filmiskolában és a Metropolitan Egyetemen dolgozik. Más elismerések mellett, munkáját a Magyar Filmkritikusok négy alkalommal honorálták a Legjobb Operatőrnek járó díjjal.

Andrei Rus

A bukaresti „I.L. Caragiale” Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, ahol ma már filmes tanulmányokat és filmtörténelmet tanít. A One World Romania Nemzetközi Dokumentumfilm és Emberi Jogi Fesztivál kreatív igazgatója, valamint ő koordinálja havonta kétszer a Cineclubot. Tagja volt a román CNC igazgatótanácsának, valamint ő töltötte be a román Kulturális Minisztériumban a színművészeti tanácsadó tisztségét. Ő koordinálta a fiatal kritikusok által írt filmes magazint, a Film Menu-t, valamint Cineclub-ot.

Michael Schmied

Michael Schmied nemzetközi fejlesztést tanult a Bécsi Egyetemen, és nemzetközi civil szervezetekkel dolgozott Ausztriában és a Zöld-foki-szigeteken egészen 2017-ig. Azóta a this human world – Nemzetközi Emberi Jogi Filmfesztiválnak dolgozik Bécsben. 2018 óta a fesztivál egyik igazgatója.

Gulyás Márton

Gulyás Márton (1986) magyar színházi és filmes szakember, youtuber. Korábban a Krétakör ügyvezetője, kezdeményezője vagy társkezdeményezője számos civil-politikai kezdeményezésnek, mozgalomnak.

Józsa László

A 2004-ben alakult Speak Easy Project (SEP) vezetője, mely reklámfilmeket, kommunikációs projekteket, televízióműsorokat, és dokumentumfilmeket készít. A Menjek/Maradjak című saját fejlesztésű dokumentumfilm-sorozatunk elnyerte az Erasmus EuroMedia díjat. Első egész estés dokumentumfilmjüket (ULTRA, r. Simonyi Balázs) az Európai Filmakadémia a 15 legjobb európai dokumentumfilm közé jelölte 2017-ben. Legújabb filmje, a Gettó Balboa (r. Bogdán Árpád) az év legjobb dokumentumfilmje lett a 2019-es Filmhéten.

Lukács Csaba

Újságíró, dokumentumfilmes. Közel 25 évig dolgozott előbb az Esti Hírlap, aztán a Napi Magyarország, majd a Magyar Nemzet napilapoknál főmunkatársként. Külpolitika, terrorcselekmények, természeti csapások, határon túli magyarok a szakterületei. Évente-kétévente készít dokumentumfilmet, a legutóbbi a Romániából az 1990-es években külföldre eladott gyerekek gyökérkereséséről, vér szerinti szüleikkel való találkozásukról szól. Tavaly április óta a Magyar Hang hetilap újságíró-lapigazgatója.

Serge Gordey

Serge Gordey történelmi, geopolitikai, társadalmi és kulturális témájú nemzetközi koprodukciókkal foglalkozó dokumentumfilm-készítő. Jelenleg a párizsi székhelyű Temps Noir-nál dolgozik. Babérjai között olyan elismert webes projektek szerepelnek, mint a Gaza-Sderot, valamint egész estés dokumentumfilmek, mint a Five Broken Cameras (Oscar-díj jelölt, Sundance, Nemzetközi Emmy Díj ...), és a The wonderful kingdom of Papa Alaev (Toronto, Rotterdam). 2015 és 2017 között Serge volt a CNC (francia filmalap) dokumentumfilm bizottság elnöke.