Mesterkurzus


André Singer a dokumentumfilm szakma megkerülhetetlen alakja, Werner Herzog állandó producere (eddig 15 filmet készítettek együtt). 2 éve Emmy díjat kapott a Night Will Fall című dokumentumfilm megrendezéséért, ő volt a Disappearing World című dokumentumfilm sorozat megalkotója, a BBC Fine Cut (késôbb Storyville) műsorsávjának alapítója. Olyan filmekben vett részt producerként, mint a We Went to War Mike Grigsby rendezésében, az Oscar-jelölt The Act of Killing és a The Look of Silence Josh Oppenheimer-től, a Dreams of a Life Carol Morley-tól stb. André a Királyi Antropológiai Intézet elnöke.

A BIDF 2018 keretében két filmjét is vetítjük, amelyek a rendkívül sokrétű életművének két szélsőséges pólusán helyezkednek el. Az első filmet (WHERE THE WIND BLEW), ami egy narratív elemekben gazdag, rendkívül aktuális ismeretterjesztô film, André rendezőként jegyzi. A másodiknak, ami az utóbbi évek egyik legsikeresebb, Oscar-jelölt dokumentumfilmje (THE ACT OF KILLING), André Executive Producere.

A filmek vetítését, amelyek külön-külön is megtekinthetőek, masterclass követi majd, amelyben a résztvevők betekinthetnek a dokumentumfilmkészítés kulliszái mögé egy olyan alkotó kalauzolásában, aki már több, mint 40 évet töltött el a szakmában.

A mastercalss-on a részvétel regisztrációhoz kötött, a vetítésekre jegyet előzetesen online illetve a helyszínen lehet vásárolni. Regisztráció: masterclass@bidf.hu

A filmeket magyar és angol felirattal vetítjük.

Időpont: Péntek, január 26. 12:00 – vetítés1: Ahonnan a szél fújt
13:30 – vetítés2: Az ölés aktusa
15:30 – meterkurzus kezdete

Helyszín: Cinema City Aréna, 11-es terem