A BIDF 2018 idén is olyan szakmai programmal vár, amelyhez hasonló kezdeményezés még nem volt Magyarországon:

STORY BRIDGE BUDAPEST

A SBB : ezüst tálcán kínálja a filmes szakmának a témákat.

A SBB : HÍD, amelynek célja, hogy a filmkészítőket olyan szakemberekkel, érintettekkel kösse össze, akik konkrét történetekkel a zsebükben érkeznek, mert munkájuk, személyes kapcsolataik révén közel vannak emberi sorstörténetekhez, és e történeteket szívesen megosztják a hallgatósággal.

Különleges, izgalmas, tanulságos, meglepő, megdöbbentő, cselekvésre késztető emberi történetek – amelyekről érdemes lenne akár dokumentum-, akár játékfilmet készíteni.

Bár azt mondjuk, hogy a témák az utcán hevernek, mégis nehéz akár egy „ügyhöz”, akár feltételezett szereplőjéhez közel kerülni, megtalálni azt a karaktert, aki vállalja, hogy a dokumentumfilmesek hosszan kövessék életét. A SBB esetében más a helyzet. Minden egyes, a fórumon szereplő történet “forgatásra” kész.

A SBB meghívott előadóinak történetei általános emberi tartalmakat hordoznak, elgondolkoztatnak, tanulságul szolgálnak, fontos társadalmi, szociológiai, politikai, és egyéb kérdésekről beszélnek. Az eseményen a filmkészítőknek lehetősége lesz kérdezni, akár magától a történet szereplőjétől személyesen is.

Innentől pedig már csak a filmeseken múlik, hogy „lecsapnak-e” egy témára… A SBB ebben próbál nekik segíteni.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációt az alábbi e-mail címre várjuk: aniko.mangold@bidf.hu

Időpont:  2018. JANUÁR 25. CSÜTÖRTÖK, 11:00-17:00
Helyszín: Cinema City Aréna, 13-as terem